Inbjudan till teckning av Units i Intuitive Aerial 2017
TECKNINGSTID 5 april - 8 maj 2017
Om företaget
NEWTON

NEWTON, gyrostabiliserande kamerastativ

 

 

AERIGON

AERIGON, drönare för filmkameror

 

 

DOMINION

DOMINION, styrenhet för NEWTON och AERIGON

NEWTON

Bolagets huvudprodukt är systemet NEWTON, som är ett stabiliserande kamerastativ som motverkar de skakningar och vibrationer som uppstår när en kamera hanteras.

Kärnteknologin i NEWTON är samma styr- och reglerteknik som utgör basen i AERIGON. Intuitive Aerial har genom betydande ingenjörsinsatser utvecklat NEWTON till den produkt som det är idag genom att främst integrera styr- och reglersystemet, efter att ha förvärvat vissa produkträttigheter till själva stativet från det svenska teknikbolaget Swedish Chameleon.

NEWTON är en produkt som kompletterar AERIGON på så vis att den kan användas i situationer där det inte går eller är tillåtet att flyga, såsom i TV-studios eller på event-arenor.

NEWTON använder specialanpassad stabiliseringsmjukvara från Intuitive Aerial. Mjukvaruintegrationen i kamerastativet från Swedish Chameleon gör att professionella kameraoperatörer kan minska den tid det tar att säkert få stabila och vackra kameraåkningar. Baserat på de rättigheter som omfattas av avtalet med Swedish Chameleon har NEWTON vidareutvecklats till en ny högkvalitativ gimbal för bland annat broadcasttillämpningar.

 

AERIGON

Systemet AERIGON är en multirotorhelikopter anpassad för att flyga kameror för professionellt bruk. AERIGON är den första professionella flygande kameraplattformen skräddarsydd för film- och TV-produktioner som erbjuder den prestanda och precision som krävs för filmning med moderna HD- och UltraHD-kameror.

Med marknadsledande lastkapacitet kan filmare idag använda AERIGON tillsammans med i stort sett alla moderna produktionskameror. AERIGONs gimbal har ett inbyggt avancerat stabiliseringssystem och den styrs tillsammans med kameran och objektivet trådlöst från marken via den nyligen lanserade kontrollenheten DOMINION.

AERIGON-systemet har använts i en rad storskaliga filmproduktioner, såsom James Bond Spectre, Disneys Into the Woods och Marvels Avengers Age of Ultron. Produktionsbolaget Natural History Film Unit (NHFU) har också använt sin AERIGON i flera högprofilerade naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet.

 

DOMINION

Intuitive Aerial har även utvecklat den avancerade styrenheten DOMINION som har lanserats under hösten 2015.

DOMINION är en bärbar styrenhet som gör det möjligt för kameraoperatörerna att styra kamerarörelser, fokus och andra kamerainställningar på AERIGON under flygning. Produktionsbolag, filmare, regissörer och produktionsteam har nu ännu större kontroll när de tar filmsekvenser från luften med hjälp av så gott som alla moderna kameror, tack vare AERIGONs höga lastkapacitet och branschledande stabilitet och precision.

DOMINION används också för att styra bolagets senaste tillskott till produktfloran: det stabiliserade kamerastativet NEWTON.